Vaak spullen kwijt?

Vaak spullen kwijt?

 

Dit bizar rare trucje helpt je voor eens en altijd.

Het overkomt iedereen: dat je ineens aan het einde van de dag de koffie van die ochtend terug vindt. Of kom je er na een helse zoektocht achter dat de sleutels gewoon in de deur zitten. Gelukkig is er nu voor eens en altijd een oplossing als je vaak je spullen kwijt bent.

Het klinkt raar (en dat is het natuurlijk ook), maar een simpele oplossing om geen spullen kwijt te raken is dus dichterbij dan je denkt. ‘Door bewust een veelzeggende actie uit te voeren wanneer je iets neerlegt, creëer je een mentale tag. Blaffen als een hond als je je sleutels neerlegt is een extreem voorbeeld. Maar hoe ongewoner de actie, hoe groter de kans dat je dat moment onthoudt.’

Brein trainen

We weten wel waar de sleutel, pen of portemonnee is, maar je weet niet waar je die informatie in je brein kunt vinden. Daarom wordt aangeraden je hersenen te trainen door bijvoorbeeld te blaffen. Gelukkig zijn er ook manieren om de plek te onthouden die geen rare blikken opleveren. Zoals even in je arm knijpen of (oké, een klein beetje gek) het object een compliment te geven. Nu maar eens testen of het echt zo goed werkt.

Fijn weekend

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.